Groepspraktijk Samen Sterk

Burn-out coaching

Een burn-out of bore-out het kan iedereen overkomen. Maar wat is het juist? Ten eerste is het belangrijk om te verduidelijken dat het geen psychologische aandoeningen zijn. Vandaar dat een burn-out coach je hierin uitstekend kan begeleiden, je hoeft hiervoor dus niet naar de psycholoog of psychiater. De huisarts is de aangewezen persoon om een diagnose te stellen en verder is het ook goed dat hij/zij zeker nagaat dat er geen andere, onderliggende problemen meespelen.

In een burn- of bore-out ervaar je een complete uitputting, je voelt je leeg en moe. Dit ontstaat door langdurige stress en spanning. Je hebt last van een erge vermoeidheid en van spanningsklachten zoals slecht slapen, concentratie en geheugenproblemen, al dan niet gepaard met maag of darmklachten. Maar ook hartkloppingen, een te hoge of juist lage bloeddruk, meer zweten, kortademigheid of paniekaanvallen kunnen voorkomen. Je ervaart dat je weinig gedaan krijgt,  je bent emotioneel extra prikkelbaar of juist afgevlakt. Het is vooral belangrijk om niet te lang te blijven doorgaan in deze overlevingsmodus. Des te meer je energiereserves uitgeput geraken, des te langer het herstel.

Als gediplomeerde burn-out coach (burn-out opleiding door dr. Luc Swinnen) begeleidt Ruth je naar meer energie. Ze ondersteunt je om meer rust te krijgen en beter te slapen. Je leert grenzen stellen en je energieniveau te monitoren, om zo in de toekomst steviger te staan.

Tarief burn-out of bore-out coaching 60 euro per uur voor een individuele sessie.

Een re-integratie traject kan met loopbaancheques van VDAB betaald worden.