Groepspraktijk Samen Sterk

Tinneke Claes

Tinneke is ergotherapeut en gespecialiseerd in niet aangeboren hersenletsels (NAH), neurologische problematiek (MS, ALS, dwarslaesie,…) en valpreventie. Je kan terecht voor functie – en functionaliteitstraining van de bovenste ledenmaten, training activiteiten van het dagelijks leven, cognitieve revalidatie, hulpmiddelenadvisering, woningaanpassing,…

Ik behaalde mijn getuigschrift deskundige Niet Aangeboren Hersenletsels en het getuigschrift expert valpreventie bij ouderen vanuit het Expertisecentrum Val – en fractuurpreventie.

Als zelfstandig ergotherapeut streef ik naar maximale mogelijkheden voor mijn patiënten. Ik hou er van om mijn eigen visie en waarden te hanteren en de nodige obstakels weg te werken. Wil je meer weten over ergotherapie? Kijk dan even bij ‘aanbod’.

Naast mijn individuele therapieën begeleid ik woonzorgcentra bij de implementatie van hun valpreventiebeleid. Dit is een project van de overheid dat kadert in de nieuwe preventieve gezondheidsdoelstelling ‘Gezonder Leven’.  Waarbij we willen tegemoetkomen aan de motivatie van de woonzorgcentra om de lichamelijke en mentale gezondheid van bewoners te bevorderen, de quality of life zo hoog mogelijk te houden, om de kennis over gezondheidsthema’s te verhogen en er ook expliciet aandacht aan te besteden.

Verder geef ik opleidingen omtrent verschillende gezondheidsthema’s aan woonzorgcentra, ziekenhuizen, dienstencentra,…

Ik tracht me op verschillende manieren in te zetten voor onze beroepsvereniging Ergotherapie Vlaanderen. Ik ben ook bestuurslid en ankerpunt van ELZ Middenkempen.

Huisbezoeken worden afgelegd in de Kasterlee, Lille, Vorselaar, Turnhout, Herentals, Herenthout, Olen, Grobbendonk.

Opleidingen:

Postgraduaat Niet Aangeboren Hersenletsel – PXL Hasselt 2015 – 2016
Change Management – Stanwick Management Consultants 2016 – 2017
Expert valpreventie bij ouderen – EVV 2018 – 2019

Je kan mij bereiken via 0474/45.04.24 of via info@tinnekeclaes.be

Erkenningsnummer – RIZIV: 6-50462-20-650